Paleuri cu crema de cacao

  • Timp de preparare
    45 de minute
  • Complexitate
    Medie
  • Numar de Portii
    0
  • Vizualizari
    2977

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 200 g zahar farin
  • 4 oua
  • 300 g faina
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri de unt
  • 4 linguri de zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 albusuri batute spuma
  • vanilie (pentru umplutura)

Mod de Preparare

Se lasa untul la temperatura camerei si se freaca dupa doua ore cu o furculita pana cand arata ca o spuma. Se pune zaharul si se continua operatia, adaugand galbenusurile pe rand, coaja de lamaie si putina vanilie. Se cerne faina, se toarna in ploaie peste crema si se amesteca incet ca sa se incorporeze bine, apoi se adauga galbenusurile batute spuma. Din aluat se ia cu lingurita si se pun fursecurile sa se coaca pe o tava neunsa, la foc potrivit. Se scot cand au marginea usor rumenita, se lasa cateva minute si se lipesc doua cate doua cu crema de cacao. Crema se face la rece, amestecand untul (doua linguri) cu zaharul si galbenusurile adaugate pe rand. In crema se adauga apoi cacaua cernuta si albusurile batute spuma, atunci cand aceasta este gata deja. Albusurile se incorporeaza incet, pana cand se omogenizeaza cu restul aluatului.