Pandispan cu caise jumatati

  • Timp de preparare
    50 de minute
  • Complexitate
    Redusa
  • Numar de Portii
    0
  • Vizualizari
    2815

Ingrediente

  • 1 kg caise
  • 8 oua
  • 400 g zahar
  • 400 g faina
  • sare
  • 2 linguri de coniac
  • zahar pudra
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura de faina
  • 1 ceasca de apa.

Mod de Preparare

Se spala ouale, se separa galbenusurile intr-un vas adanc si se bat spuma 5 minute cu o ceasca de apa. Peste galbenusuri se pune zaharul si se continua operatia, batand energic cu telul, pana cand crema capata o culoare alburie. Se toarna faina in ploaie, se amesteca bine, apoi se pune sare. Albusurile se bat spuma tare, se adauga peste aluat si se omogenizeaza.
Caisele se spala, se desfac in jumatati, se acopera cu doua linguri de zahar farin si doua linguri de coniac si se lasa sa stea o jumatate de ora. Se unge o tava cu unt, se tapeteaza cu faina si se rastoarna aluatul de pandispan. Se tine la foc tare 5 minute, apoi se pun caisele cu miezul in sus. Se introduce tava in cuptor si se continua coacerea inca o jumatate de ora. Se raceste prajitura in tava, se taie patrate si se scoate pe platouri mari. Se pudreaza cu zahar farin din belsug.